El seu itinerari, fonamentat en l’evangeli, el porta a donar-se als més pobres i així s’explica que deixés el sud d’aquell país, si més no amb més recursos de l’Estat, per traslladar-se al nord oblidat de tothom. A força de perseverança ha teixit tot un seguit de complicitats, a l’interior dels pobles de Blangoua i de Makary, però també a Catalunya i especialment al Vallès, que han fet possible la construcció d’escoles, de pous, de tallers, d’hospitals, però sobretot han comportat que el tinguin com un pare acollidor en un món majoritàriament musulmà.
D’altra banda, la presència d’en Jordi Mas en aquests pobles del Camerun ha animat a seguir-lo i de fa uns anys hi ha dos capellans més, en Sisco Pausas i en Miquel Àngel Pérez. Alhora han estat moltes les persones del Vallès que hi han fet estades per col·laborar en algun dels projectes i en els camps de treball. I ha estat també amb la seguretat de comptar amb el seu ajut que el poble de Santa Eulàlia va decidir agermanar-se amb el poble de Blangoua com a mitjà per aprofundir en la solidaritat i en la cooperació amb el Tercer Món.
El capteniment d’en Jordi Mas ha contribuït a millorar la vida de milers de persones, però més enllà de les realitzacions materials, és un goig de comprovar que a centenars de quilòmetres qui més qui menys coneix i saluda amb un somriure a la cara el seu “Baba George” (papa Jordi).
Jaume Dantí, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana i historiador
Publicat a El 9 Nou el 27 d'abril de 2007
Publicat a El 9 Nou el 27 d'abril de 2007
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada