dijous, 3 de desembre de 2009

'Retrats de garriguencs il·lustres', un llibre solidari amb Jordi Mas

Retrats de garriguencs il·lustres és el nom d’un nou llibre dels 17 autors de La Garriga secreta, que va ser èxit de vendes comarcals el passat Sant Jordi. El nou treball recull les biografies dels onze personatges que, des dels anys trenta del segle passat, ajuntaments garriguencs de totes les tendències han nomenat Fills Predilectes o Persones il·lustres. Els biografiats són dels músics Josep Aymerich i Manuel Blancafort; Assumpció Dachs, impulsora de la festa de la Guardiola; el dibuixant Andreu Dameson; el sacerdot Jordi Mas; l’historiador i notari Josep Maurí; Jaume Oliveras, sacerdot i alpinista; l’arquitecte Manuel Raspall; Joan Reig, alcalde entre 1940 i 1949; el músic Josep Sancho Marraco i l’escriptor i farmacèutic Martí Sunyol.

Els beneficis que generi aquest nou llibre que es presentarà aquest proper divendres 11 de desembre, a les 8 del vespre al Patronat, es destinaran íntegrament a un dels garriguencs il·lustres referenciats al llibre: Jordi Mas. Aquest missioner nascut a la Garriga l’any 1930, treballa des de fa 49 anys a l’extrem nord del Camerun ajudant al desenvolupament de la població d’aquella regió del Sahel: hi ha fet centenars de pous, hospitals, dispensaris, escoles, sales polivalents, centres d’encontre entre les diferents ètnies de la zona... Jordi Mas, a més, va rebre l’any passat el Premi Josep Parera que atorga l’Obra Social de Caixa Penedès i, fa dos anys, el premi Internacional al Desenvolupament Humà que atorga el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Retrats de garriguencs il·lustres tindrà 200 pàgines i una important aportació de fotografies –moltes inèdites- de cada personatge. El llibre es vendrà a 20 euros des del divendres de la presentació. A l’acte del Patronat hi intervindran, a més dels autors, el Cor de l’Aliança, la coral Ariadna i l’Escolania parroquial, que interpretaran peces de tres dels músics més il·lustres de la Garriga: Aymerich, Blancafort i Sancho Marraco.

Montserrat Lapuerta coordina el llibre, Ramon Ferrandis té cura de l’apartat fotogràfic i gràfic, Manel Vilar i Albert Benzekry i Arimon s’encarreguen de l’edició de textos, Antoni Pardo -amb Alfred Codina i Frederic de Buen- de la promoció, i Stefano Puddu de la portada i maquetació de llibre. Els textos els han elaborat Albert Benzekry Fortuny, Joan Garriga, Montserrat Lapuerta, Josep Mas, Lluís Cuspinera, Jordi Llimargas, Frederic De Buen i Antoni Pardo. En maquetació també hi intervé Jaume Guardis i en la part fotogràfica Miquel Andreu, Pepo Segura i Daniel Soler. La correcció de textos l’ha feta Oriol Ramon.