dissabte, 20 de novembre del 2010

Un Gran Home, amb majúscules

Avui estem acomiadant a un Gran Home amb majúscules. Un garriguenc de naixement, que ha exercit de garriguenc lluny del seu entorn familiar directe, i que com ens consta els que varem tenir l’oportunitat de compartir alguna estona amb ell, s’ha sentit sempre molt orgullós dels seus orígens garriguencs.

Avui diem adéu a un garriguenc que ha dedicat la seva vida a servir als altres i que aquest va ser un dels motius, per a que ara fa 2 anys l’Ajuntament en ple i per unanimitat acordés nomenar-lo Garriguenc Il·lustre. Es va decidir en aquell moment reconèixer la seva trajectòria vital de servei a les persones més desafavorides, posada de manifest plenament des que a l’any 61 va decidir anar a l’Àfrica i posar-se a treballar per a les persones i amb les persones d’aquelles comunitats.

De tots és sabut que ha estat un garriguenc tossut i perseverant, que ha lluitat per solucionar les necessitats més bàsiques de les persones: l’aigua, la salut, l’educació, l’alimentació.... I no ho ha fet des de la distància, sinó des de la proximitat i el treball directe, compartint i aprenent a la vegada, amb els més necessitats.

És conegut que la seva tasca i treball l’ha dirigit als que més ho necessitaven, sense cap tipus de prejudici, treballant sempre per al desenvolupament de les persones sense preguntar ni quina religió professaven ni quina ideologia tenien.

El reconeixement que des de l’Ajuntament es va engegar en el seu moment i que es va recolzar en un acte públic multitudinari a principis de desembre de 2008, es va fonamentar principalment pel fet que com a persona ha estat un gran exemple de valors positius i ha esdevingut un referent de la lluita contra la pobresa i la desigualtat.

D’aquesta manera, amb el treball del dia a dia, de l’any rere any, ha esdevingut un referent per a molts garriguencs i garriguenques i persones d’altres contrades que han tingut l’oportunitat de compartir amb ell aquest treball d’entrega. El reconeixement que en el seu moment es va fer amb el nomenament de Garriguenc Il·lustre avui te més sentit i pren més força, perquè és des d’aquest reconeixement que ara podrem tenir-lo tots plegats com a referent per aconseguir una comunitat més justa.

Gràcies Jordi, Garriguenc Il·lustre, en nom de tot el poble de la Garriga. Persones amb la teva qualitat humana, fan possible creure que és viable treballar de manera desinteressada al servei de la comunitat. Des d’avui espero que puguem utilitzar la teva trajectòria vital com a referent per a que la comunitat actual i la futura siguem capaços de treballar, des de les diferents responsabilitats, per a fer-nos més humils, més justos i més solidaris.

Fins sempre.


Neus Bulbena, alcaldessa de la Garriga
Paraules llegides a la cerimònia de comiat de Jordi Mas (20/11/2010)