divendres, 26 de novembre del 2010

Un llibre per fer encara més gran l'obra de Jordi Mas

El sacerdot Jordi Mas i Castells ha mort. Va ser la setmana passada. Aquest home bo se’n va anar sense fer soroll a primera hora del matí del dijous 18 de novembre. Tenia 80 anys, i des de 1961 treballava ajudant la gent del nord del Camerun.

Mas ha mort, però la seva incommensurableobra seguirà ben viva entre nosaltres els garriguencs i, sobretot, entre la gent del Sahel africà. Els imprescindibles pous d’aigua es continuaran fent, els hospitals que va fundar continuaran salvant vides, els joves de la bastíssima regió on treballava des de feia cinquanta anys seguiran anant cada dia a les escoles que havia creat, les dones es continuaran reunint per promocionar-se i per establir ponts de diàleg, i l’alga espirulina seguirà el seu curs fi ns a convertir-se en un nutrient més de la migrada alimentació dels habitants de la zona del llac Txad.

Aquestes i moltes altres iniciatives havien estat impulsades per un incombustible Jordi Mas. I així continuaran, perquè tota aquesta obra ingent tindrà a partir d’ara la tutel·la d’una comunitat catòlica italiana que es farà càrrec de totes les feines i de les parròquies que en Jordi regentava: Makary i Blangoua.

En publicar, ara farà un any, el llibre RETRATS DE GARRIGUENCS IL·LUSTRES, l’associació “La Garriga secreta” va prendre el compromís públic que tots els benefi cis que fes aquest llibre es destinarien a l’obra de Jordi Mas. El mes de setembre li van poder donar els primers 4.000 euros, que ell va destinar a la construcció de dos nous pous a Makary.

El llibre RETRATS DE GARRIGUENCS IL·LUSTRES, amb àmplies biografi es entre les quals la del propi Jordi Mas, continua a la venda per 20 euros. Des de l’entitat “ La Garriga secreta” esperen vendre’n encara molts més per fer una nova contribució econòmica a l’obra d’aquest garriguenc il·lustre. Ara els diners els rebrà l’ONG Makary-Blangoua, que seguirà vetllant de molt a prop perquè la feina de Jordi Mas no s’aturi. Segur que entre tots s’aconseguirà que la Garriga i les terres de l’extrem nord del Camerun estiguin estretament lligades per sempre més. Amb Jordi Mas mirant-s’ho des de dalt.

Albert Benzekry i Fortuny, president honorífic de La Garriga secreta
Publicat a L’Aquí (26/11/2010)