dijous, 31 de juliol del 2008

La Garriga premiarà Jordi Mas quan hagi creat el reglament de distincions

El proper 3 de setembre els grups polítics de la Garriga celebraran una comissió de participació per acordar el procés que regularà els reconeixements que s'ha de fer a les persones distingides del municipi, com ho és el farmacèutic Martí Suñol i el missioner Jordi Mas Castells.
Els grups municipals de CiU i ERC van presentar, a l'últim ple, una moció per iniciar l'expedient administratiu per tal que mossèn Jordi Mas Castells, que treballa de missioner al Camerun des de fa 48 anys, sigui declarat fill predilecte de la Garriga i se li faci un acte públic de reconeixement i agraïment per la tasca realitzada. "És un referent de la lluita contra la pobresa i la desigualtat, i ha destacat també en l'àmbit de la promoció de la dona", argumentaven CiU i ERC a la moció. L'alcaldessa de la Garriga, Neus Bulbena, va afirmar que l'equip de govern està "a favor de fer el reconeixement", però que cal redactar un reglament per regular les distincions. "No tenim les regles del joc de com nomenar una persona fill predilecte", va afirmar Bulbena, que va afegir que "cal tenir clar què implica".
En aquest sentit, es va acordar modificar la moció i es va aprovar, amb 16 vots a favor i 1 vot en contra (PP), iniciar l'expedient administratiu per tal que Jordi Mas "tingui el reconeixement oportú" i se li faci un acte públic de reconeixement i agraïment. El portaveu del PP, Josep Broch, ha afirmat en declaracions a EL 9 NOU que està a favor del text inicial presentat per CiU i ERC, però no de la modificació que va plantejar l'equip de govern.
Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (1 d'agost de 2008)