dimarts, 2 de desembre del 2008

'Baba' Georges

Divendres vaig assistir a l’entrega del Premi Josep Parera, de l’Obra Social de la Caixa Penedès, dotat amb 50.000 euros, al missioner Jordi Mas ('Baba' Georges), de la Garriga, "per la seva admirable i extensa tasca de desenvolupament associatiu, formatiu i social entre la població del nord del Camerun, una de les regions més pobres del país".

Enguany és el segon que rep doncs fa uns mesos va rebre el premi de Cooperació Internacional per al Desenvolupament Humà que atorga el Consell Comarcal del Vallès Oriental per la tasca que està duent a terme des de fa més de 40 anys al Camerun.

Des de CIU la Garriga varem entendre que el nostre poble no podia ser aliè a aquest reconeixement, i el mes de juliol varem presentar una moció al Ple, juntament amb els companys de la secció local de ERC, demanant que Mn. Jordi Mas fos declarat fill predilecte de la Garriga i se li fes un acte públic de reconeixement i d’agraïment.

Finalment aquest acte es durà a terme el proper dimecres 3 de desembre. A la Garriga s’ ha trigat 6 mesos a dur a terme aquest reconeixement . Sis mesos perquè l’equip de govern volia un reglament propi i com que no el teníem, propostes com la de fer a en Jordi Mas fill predilecte van quedar aturades. Ara ja tindrem reglament, es va aprovar en el passat plenari. Un reglament propi, on no hi haurà ni fills predilectes ni fills adoptius. Un reglament on sí hi haurà “persones il.lustres”... D’aquest tema se n’ha parlat molt, i fins i tot hem arribat a sortir a la premsa d’àmbit nacional. Totes les opinions han coincidit. No agrada aquest llenguatge estèril que deixa les coses a mitges i no imprimeix ni caràcter ni valor.

Per nosaltres el reglament mai ha estat una prioritat. La prioritat era i és simplement que el poble pugui reconèixer la tasca de les persones que ho donen tot pel poble i pels altres. Per nosaltres la voluntat política per fer les coses ha de ser més que qualsevol reglament.Celebro que finalment la Garriga pugui fer un acte de reconeixement a aquest garriguenc tossut i perseverant, que ha lluitat per solucionar les necessitats més bàsiques de les persones, que ha dedicat la seva vida als més necessitats sense prejudici de la seva religió, treballant sempre per al desenvolupament de les persones i llur educació. Que és un referent de la lluita contra la pobresa i la desigualtat, destacant també en l’àmbit de la promoció de la dona. No en va ha afirmat molts cops que “les dones són el futur de l’Àfrica”. Un garriguenc que als 78 anys ha dit que la seva opció de vida segueix sent la de restar al Camerun “fins que faci nosa” .

Meritxell Budó, cap del Grup Municipal de CiU a l'Ajuntament de la Garriga
Publicat al seu bloc personal (1/12/2008)