dilluns, 1 de desembre del 2008

El documental 'Baba Georges', de CTL, obté el premi de televisió d'Òmnium Cultural

En menys d’un mes, el documental Baba Georges, del periodista Txus Medina, director de la productora de CTL, ha rebut dos premis. Fa pocs més de 15 dies obtenia el Premi TV3 Catalunya en la seva dissetena edició, mentre que en la Festa de les Lletres Catalanes de divendres al vespre va guanyar el Premi de Televisió Lluís Diumaró, dotat amb 500 euros. D’entre els sis treballs presentats, el jurat va decidir guardonar aquest documental de la productora del Grup EL 9 NOU que treballa per Granollers TV i Canal Mollet perquè "té el mèrit de transmetre l’honestedat de Jordi Mas, un missioner que fa nostra la seva emoció i la seva tasca".

Txus Medina, molt satisfet amb el nou guardó, va voler remarcar el protagonisme del missioner de la Garriga. "Sense Jordi Mas aquest documental no hauria estat possible". El periodista va remarcar el fet que el premi de TV3 es va instituir després de la mort en accident de trànsit de tres periodistes de la casa, entre ells el granollerí Lluís Diumaró, i el premi rebut divendres és en homenatge al mateix periodista. Medina va rebre el premi de mans de la seva filla, Berta.

L’equip del documental, format també per Montse Redondo, com a ENG, i Pep Mas, com a productor associat, ha decidit donar els 500 euros del premi a l’ONG Makary-Blangoua, que treballa amb Jordi Mas i el capellà Cisco Pausas mantenint una escola per a més de 500 alumnes i construint pous, hospitals, sales polivalents i tallers educatius dedicats especialment a les dones. Els periodistes van fer el mateix amb els 5.000 euros que van rebre del Premi TV3 Catalunya.

Baba Georges fa un retrat intimista del missioner de la Garriga, que fa més de 48 anys que treballa a la regió de l’extrem nord del Camerun. El reportatge ja ha estat emès a Granollers TV, Canal Mollet, Canal Català del Vallès Oriental i Canal Set de Santa Eulàlia de Ronçana.

Premi a la revista ‘Font del diàleg’
L’altre premi del camp de la comunicació que es va atorgar divendres a la nit va ser el Premi de Premsa Setmanari La Gralla, que es va emportar la revista Font del Diàleg, que editen i dirigeixen els germans Cucurella de la Garriga. La Junta d’Òmnium Cultural va decidir atorgar els 600 euros del premi a aquesta publicació "per la qualitat dels seus escrits i per ser una revista gratuïta diferent dedicada totalment a l’espai cultural de la comarca aprofundint en temes d’actualitat".

Teresa Terrades, periodista
Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (1/12/2008)