divendres, 5 de desembre del 2008

El sacerdot Jordi Mas rep el títol de Persona Il·lustre de la Garriga

El missioner Jordi Mas i Castells va rebre, aquest dimecres, la distinció de Persona Il·lustre de la Garriga per la seva dedicació incansable durant els darrers 48 anys al desenvolupament de la zona nord del Camerun. L’acte de reconeixement, celebrat al Patronat, va comptar amb la participació de persones properes al sacerdot, un fet que va vestir la nit d’emotivitat i sinceritat. El documental 'Baba Georges', guanyador del Premi TV3 Catalunya, del periodista Txus Medina, director de CTL, va encapçalar l’homenatge a Jordi Mas donant a conèixer, a una platea plena, el retrat del missioner i el seu ferm compromís amb una petita part del tercer món. Segons Medina, el documental dedicat a Jordi Mas i a la seva tasca al Camerun "ens ha reconciliat amb la professió de periodistes", i ha recordat "el deure d’aixecar passeres entre el públic i aquell que pot donar exemple".

El metge i cooperant Josep Oliveras va explicar la seva experiència al Camerun quan era un jove estudiant: "Seguim el teu lema: per molta feina que hi hagi per fer, no ens espantem. La camerunesa Constance Madyom, membre de l’ONG Makary Blangoua, va dedicar unes paraules d’agraïment a la tasca del sacerdot, que "sempre està arriscant la seva vida per nosaltres".
L’arquitecte i cooperant Lluís Cuspinera va fer un recorregut per la tasca feta pel missioner i va assegurar que Mas "porta arrelat al fons del cor la Garriga i la seva gent". "Gràcies per ser un digne representant del nostre poble en terra llunyana", va concloure Cuspinera.

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Antonio Rísquez, que va conèixer la tasca de Mas al Camerun quan hi va viatjar aquest mes d’abril, va assegurar que el sacerdot "és un magnífic exemple d’esforç, de treballar per la col·lectivitat, de respecte per la societat i de solidaritat".

Després del lliurament del títol honorífic, a càrrec de l’alcaldessa Neus Bulbena, el sacerdot garriguenc, de 78 anys, va dedicar unes paraules d’agraïment a la seva gent –es va detenir en agrair els valors que va aprendre dels seus pares– i va assegurar que la seva tasca al Camerun seguiria a partir d’ara amb el cultiu de l’alga espirulina per fer front a la manca de nutrients en l’alimentació i amb la construcció de biblioteques escolars. "Amb el que hem fet, encara no ho hem fet tot; hem de seguir progressant i ara estem drets per treballar", va comentar el sacerdot.

L’acte organitzat per l’Ajuntament de la Garriga a partir d’un acord de ple proposat per CiU i ERC, va comptar també amb la intervenció musical de la violoncel·lista Marta Garcia i el clarinetista Oriol Garcia, que també han viatjat al Camerun com a cooperants, de la soprano Francesca Masclans, i de l’Escolania Parroquial de Sant Esteve de la Garriga.

Helena Masó, periodista / Ramon Ferrandis, fotògraf
Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (5/12/2008)