dissabte, 6 de desembre del 2008

Jordi Mas, Persona Il·lustre de la Garriga

Aquesta setmana es van fer dos homenatges a dos persones de la Garriga, que han lluitat per les llibertats, des de la seva professió. El dijous, es va fer un homenatge a Martí Suñol, farmacèutic de la Garriga i escriptor, des de l'entitat Òmnium Cultural. Però, el dimecres es va nomenar la primera Persona Il·lustre de la Garriga, títol de nova creació, a partir del Reglament de Reconeixements, que es va aprovar a l'últim plenari. Aquesta distinció, va recaure sobre mossén Jordi Mas, que des dels anys seixanta està realitzant treballs de cooperació al Camerún.

En aquest homenatge que se li va fer al cooperant Jordi Mas, vam poder veure el documental que ha guanyat el darrer premi TV3 Catalunya, 'Baba' Georges, que ha estat realitzat pel director de CTL, Txus Medina. Aquest vídeo ens vam apropar més al treball de Jordi Mas. Després, persones que han cooperat o han tingut vivències al costat de Mas ens van acostar, a partir d'una visió més íntimista, al que anomenàvem en aquell moment Persona Il·lustre. Diferents activitats, com un concert de cambra en petit format i la col·laboració de corals i sopranos, van donar més rellevància a l'acte... Si més no, molta més de la que ja en tenia.

Tot això per mostrar a la Garriga, a la nostra comarca, al nostre país i al Món, la feina realitzada per Jordi Mas. Que no és poca. Una persona que, amb ànim altruïsta, dedica la seva vida a ajudar a la resta sense demanar res a canvi. La Garriga fa un homenatge a una persona que ha lluitat pel dret de les persones a viure dignament, a poder tenir una sèrie de recursos que els permeti viure. És per això que aquest reconeixement també serveix per adonar-nos que queda molta feina per fer.

Àlex Valiente, regidor de Joventut i Esports de l'Ajuntament de la Garriga (PSC)
Publicat al seu bloc personal (6/12/2008)