dilluns, 22 de novembre de 2010

Emotiu i solemne comiat del sacerdot i missioner Jordi Mas a la Garriga

Dissabte a la tarda, l’església parroquial de Sant Esteve de la Garriga es va omplir de gom a gom en la missa funeral del sacerdot i missioner garriguenc Jordi Mas i Castells, que havia mort dijous amb 80 anys. El comiat de Mas va ser una cerimònia carregada de solemnitat religiosa i de caliu popular.

La missa va ser presidida per tres bisbes: l’auxiliar de Barcelona, Sabastià Taltavull, l’auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau, i el bisbe camerunès de Yagoua, Yaouda Barthelemy, de qui depenen les parròquies de Makary i Blangoua que Mas regentava. Però a més dels bisbes, també van concelebrar l’eucaristia una trentena de sacerdots, molts d’ells bons coneixedors de la persona i l’obra que Mas havia portat a terme durant gairebé cinquanta anys en terres de l’extrem nord del Camerun.

La cerimònia es va allargar durant dues hores entre la celebració de la missa, les paraules emocionades dels prelats, la pregària que via telefònica va connectar amb les persones de Makary que en aquell mateix moment també acomiadaven Mas des de la llunyania africana, i les paraules finals de familiars, amics i col·laboradors de Mas. En aquest torn, hi va intervenir l’alcaldessa, Neus Bulbena, que va recordar el reconeixement que, per la seva obra, el poble de la Garriga li va donar l’any 2008 en nomenar-lo Persona Il·lustre de la Garriga.

Acabat el funeral, Jordi Mas va ser enterrat a entrada de vespre a l’antic cementiri de la Doma de la Garriga, població on havia nascut el 14 de març de 1930. Entre divendres i dissabte van ser moltes les mostres de condol rebudes per la família en la capella ardent que es va instal·lar a la capella del Santíssim, a la mateixa església parroquial de Sant Esteve de la Garriga.
A partir d’ara, una comunitat catòlica italiana es farà càrrec de les parròquies, projectes i iniciatives africanes que Mas portava a terme.

Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (22/11/2010)