dissabte, 19 d’abril del 2008

"Es necessiten formadors que vinguin una temporada llarga"

Lluís Cuspinera i Ketti Viñas eren aquests dies els dos únics cooperants que s’estaven a la missió de Jordi Mas. Són un matrimoni de la Garriga acabat de jubilar que des de fa tres anys hi passa temporades.
La Ketti es dedica especialment al taller de costura de les dones i en Lluís, que és un reconegut arquitecte, porta endavant els plànols i la direcció de les obres que es fan. La residència FEMAK i alguna sala polivalent com la de l’illa de Kofia són obra seva. I ara està a punt de fer un nou tipus de construcció a partir de sacs que, omplerts de sorra, es van apilant i estructurant formant habitatges tipus iglú molt més sòlids que les cases que estan construïdes amb fang.
Però probablement la feina més important de Cuspinera la fa quan torna a casa anant a trucar les portes d’ajuntaments i particulars per aconseguir diners. Així es va poder finançar, per exemple, la sala polivalent d’Hile Alifa, que va tenir l’ajut dels ajuntaments de l’Ametlla, Dosrius, Cardedeu i Alella, a més de particulars com Ramon Aspa, de Finques la Garriga.
De tota manera, alerten que no només es necessiten diners, sinó que els calen cooperants en diferents matèries (paletes, lampistes, fusters...) que s’hi puguin estar una temporada llarga per formar la gent del país en aquests oficis.

Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (18/4/2008)